Inspirerende moestuin bijeenkomst in Den Bosch

Donderdag 21 mei jl. was het eindelijk zo ver, de moestuinen bijeenkomst. Als organisatie van deze bijeenkomst keken wij hier heel erg naar uit.

We begonnen deze bijeenkomst op de voedseltuin Villanueva in Den Bosch waar we door John de Roij hartelijk werden ontvangen. Na een kopje koffie of thee en een korte rondleiding door de tuin, vervolgden wij ons programma bij Helicon opleidingen.

Vanaf het begin van de bijeenkomst ontstonden groepjes. De aanwezigen kwamen met elkaar in contact, gingen netwerken en deelden hun ervaringen met betrekking tot het (moes)tuinieren. Dit was heel mooi om te zien.

Aangekomen op Helicon opleidingen, was het tijd voor het volgende deel van het programma. Er werden een aantal workshop georganiseerd door Geertje Jansen van Transfarmers en door de eigenaren van het Streekhuis. Er kwamen workshops als ‘eetbaar onkruid uit de moestuin’ tot het opzetten van een netwerk voor moestuineneigenaren aanbod. De dynamiek tussen de aanwezigen was mooi om te zien en een halfuur per workshop was eigenlijk te kort. Na afronding van de workshop stond een heerlijk buffet op ons te wachten, maar ook tijdens het eten bleven mensen enthousiast met elkaar netwerken. Als laatste werd de Werkplaats nog even kort in real-life nagebootst en vond er een kleine (zaad)ruilbeurs plaats.

We kijken terug op een inspireerde en waardevolle middag!

Dionne en Kike

« Ga een pagina terug