Dit is een initiatief van onbekend
Op één van de meest zakelijke regio's van Amsterdam, de zuidas, wil ik op het dak van één van de vele hoge bedrijfsgebouwen een daktuin realiseren. Hier zal voor de regio voedsel op verbouwd worden, dat wil zeggen; de talloze restaurants en lunchrooms die leven van de werknemer die na werktijd komt dineren, kunnen zeer lokaal hun producten inkopen. Dit geeft een ongedwongen, speelse bewustwording die nu zo hard nodig is; wat nu als een wonder op de bord verschijnt, komt van die daktuin die je ziet als je omhoog kijkt.
Naast de beperking van de foodmiles voor het lokaal verbouwen van de groenten, heeft het project ook op anderen vlakken een meerwaarde; het zal een zero waste project worden waarbij de architecten het ontwerp zo zullen maken dat al het afval dat geproduceerd wordt, ook weer hergebruikt zal worden. Dit project zal ook een educatief element hebben doordat het samen wil werken met educatie programma's over voedsel voor o.a. jongeren. Zij kunnen hier zien wat het verhaal is achter het eten op hun bord. Ook zullen koks geprikkeld en bewust worden van hun rol en functie; wat schotel je je klanten voor? Is er ruimte voor een bewustere, duurzame keuze?
Wij doen dit door
Educatie, Ontmoeting, Proces innovatie, Productie, Voorlichting, Vrijwilligersnetwerk, Workshop
Op het gebied van
Duurzaamheid, Innovatie, Landschap platteland, Milieu, Natuur, Productie en consumptie, Regionale Ontwikkeling, Sociale cohesie
Voor
Jongeren, Mannen, Vrijwilligers, Vrouwen
Wij denken 100-400 mensen met ons initiatief te bereiken.
In
Amsterdam
Website