Avondtraining ‘Werken met Netwerken’

Werken met Netwerken is samenwerken aan maatschappelijke doelen

Op veler verzoek staat er naast de tweedaagse training nu ook een avondtraining ‘Werken met Netwerken’ gepland. Op 8 mei, 22 mei en 5 juni vindt de avondtraining plaats in gemeente De Wolden. Drie avonden waarin u praktische methoden leert om beter samen te werken in netwerken om maatschappelijke doelen te bereiken. Wilt u erbij zijn? Wees er dan snel bij en meld u aan, want vol is vol!

 

Waarom ‘Werken met Netwerken’?

Samenwerken wordt steeds belangrijker! Inwoners, ondernemers, organisaties en gemeenten samen maken De Wolden en Hoogeveen. En dit gebeurt steeds vaker in netwerken: vanuit verschillende groepen en organisaties werken we samen aan een idee of initiatief. We werken samen als gelijkwaardige partners aan onze maatschappelijke doelen. In een netwerk spreek je met elkaar af wie wat doet om samen een doel te bereiken. Een netwerk geeft vaak energie en enthousiasme, omdat iedereen gelijk is en iedereen zijn eigen expertise inbrengt. Gemeente De Wolden en gemeente Hoogeveen vinden het belangrijk dat iedereen deze nieuwe manier van samenwerken kent. Daarom biedt de gemeente u gratis trainers aan, in samenwerking met de welzijnsorganisaties, die de training ‘Werken met Netwerken’ kunnen geven.  

 

De training

Goed samenwerken blijkt in de praktijk soms best een zoektocht te zijn naar rollen, belangen, doelen en een passende houding. Tijdens de training ‘Werken met Netwerken’ leert u tools die u helpen een netwerk te vormen, op gang te helpen en vitaal te houden. De tools helpen om netwerken in kaart te brengen en beter te benutten. De tools zijn gericht op het scherp krijgen van het initiatief en het stadium waarin het zich bevindt, de samenstelling van het netwerk, de interactie tussen leden van het netwerk en de verschillende rollen in een netwerk. Tijdens de training kunt u de tools gelijk op uw eigen situatie toepassen.

 

Voor iedereen

De training ‘Werken met Netwerken’ wordt aangeboden door S.K.I.K., de School voor Kennis, Inspiratie en Kunde. Dit is een onderdeel van de gemeenten De Wolden en Hoogeveen waarin trainingen worden aangeboden voor medewerkers. Omdat ‘Werken met Netwerken’ juist om verbindingen gaat tussen inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente, bieden we deze training aan iedereen die woont of werkt in De Wolden of Hoogeveen. De gemengde samenstelling van de groep wordt door deelnemers als erg waardevol ervaren: inwoners, welzijnswerkers, ondernemers en ambtenaren werken tijdens de training al samen.

 

Meer weten of aanmelden?

Mail naar: [email protected]

 

« Ga een pagina terug