IDW nr. 2: Boermarkepad

Tijdens een jaarvergadering van de belangenvereniging van Ansen vroeg één van de aanwezigen zich af of het geen goed idee zal zijn om een bankje te plaatsen met uitzicht op de Es. Het bestuur was enthousiast en dacht ook gelijk aan de mensen van woonzorg De Berkenhof: een mooi ommetje waar vooral die bewoners goed gebruik van kunnen maken.


Het dorpsommetje de Boermarke werd gerealiseerd met geld van initiatiefrijk de Wolden maar vooral ook met keihard werken door vrijwilligers. Een onbegaanbaar modderig pad werd opgeknapt en verhard. Naast het pad is een informatiebord geplaatst met een stukje tekst over de Boermarke, over de Es en over het Huis Te Ansen. Langs het pad staan ook twee bankjes. Het hele Boermarkepad is voor sommige bewoners van De Berkenhof te lang om in één keer te kunnen lopen. Nu kunnen ze onderweg pauzeren en nog even in het zonnetje zetten met een mooi uitzicht over de Es.

 

(foto van facebookpagina Ansen https://www.facebook.com/ansen.eu/ )

 

n.b. Deze ‘blog’ is onderdeel van de reeks over eerder gerealiseerde initiatieven, die subsidie hebben gekregen vanuit initiatiefrijk De Wolden. Dit is te herkennen aan IDW, de afkorting voor Initiatiefrijk De Wolden.

« Ga een pagina terug