IDW nr. 3: Belevingsbos Alteveer/Kerkenveld

Ideeën en initiatieven zijn inspirerend. Het idee van belevingsbos Alteveer-Kerkenveld is ontstaan nadat twee bestuursleden zijn gaan kijken in Veeningen bij het speelbos.

In Kerkenveld achter de school de Bosrand lag een verwaarloosd stukje bos. Met Veeningen als voorbeeld, werd dit bos omgetoverd tot een heus Belevingsbos.

De vrijwilligers uit het dorp hebben gezamenlijk een schooltheater gemaakt, een zweeftouw, een hindernisbaan, een boomhut en ook een bruggetje. Het Belevingsbos is  niet alleen een feest voor de kinderen, maar ook voor de dames en heren van De Berkenhof, die er graag een wandeling maken.

Dat betekent dat het Belevingsbos een bijdrage levert aan de leefbaarheid voor jong en oud, want: “waar de kinderen spelen, laten ouders hun hond uit en maken opa’s en oma’s een wandelingetje”.

Belevingsbos Alteveer Kerkenveld  is niet het enige belevingsbos in gemeente De Wolden, er zijn ook speelbossen te vinden in Echten, Koekangerveld en Veeningen.

 

n.b. Deze ‘blog’ is onderdeel van de reeks over eerder gerealiseerde initiatieven, die subsidie hebben gekregen vanuit initiatiefrijk De Wolden. Dit is te herkennen aan IDW, de afkorting voor Initiatiefrijk De Wolden.

« Ga een pagina terug