IDW nr. 4: Voetpad Koekange

Dit vierde initiatief is wederom een initiatief dat met wandelen te maken heeft. Hier was het doel niet alleen recreatief, maar maakten de inwoners van Koekange zich zorgen over de toegang van en naar “Hof van Koekange”. In dit gebouw zijn (senioren)appartementen en bevindt zich de huisartsenpraktijk van het dorp.

 

Dorpsbelangen Koekange was meerdere malen benaderd dat het wandelen over de openbare weg vanaf de Hof naar de Langedijk als onveilig werd ervaren. Deze weg is een klinkerweg en loopt bol, dat maakt het lastig om met een rollator overheen te wandelen. Deze weg is wel de toegangsweg naar de dichtstbijzijnde bushalte en de supermarkt.

 

Twee plaatselijke hoveniers hebben gezamenlijk het voetpad aangelegd in opdracht van de belangenvereniging. Nu kunnen de inwoners gemakkelijk en veilig met rolstoelen en rollators langs de weg lopen.

 

n.b. Deze ‘blog’ is onderdeel van de reeks over eerder gerealiseerde initiatieven, die subsidie hebben gekregen vanuit initiatiefrijk De Wolden. Dit is te herkennen aan IDW, de afkorting voor Initiatiefrijk De Wolden.

« Ga een pagina terug