The day after

Ondanks dat het evenement van te voren weinig concrete aanmeldingen had, kwamen er na een voorbereiding van 45 minuten toch een aantal mensen spontaan binnen wandelen.

 

De Hackathon kon beginnen, met drie groepen van 6 personen. Na een introductie over het denken in verschillende mindsets over oplossingen werd er al snel begonnen aan de eerste opdracht. We moesten allereerst het probleem inventariseren. Opzoek naar meningen van de doelgroep. En dat vervolgens op een Flip-over verwerken. Daarna gingen we opzoek naar oplossingen. En dat varieerde van de nieuwste drone technologie en een simpele app tot aan extra bussen die ingezet moesten worden. Dat je vervolgens heel breed en creatief je brein kan laten nadenken, zorgt voor hele interessante gedachtengangen en methodes.

 

Na een korte onderbreking en een lunch werd de volgende presentatie gegeven door Studio Y. Met die informatie gingen we vervolgens weer brainstormen en verder met het project. Al werd er tussendoor ook ontspannen met een opdracht in een kring waarbij je je energie loslaat en voorziet van een impuls.

 

Uiteindelijk hebben de groepjes onder andere voor stakeholders een presentatie gegeven met de oplossingen. Daar werd positief op gereageerd. Al blijft de vraag of er wat mee gedaan kan worden. De hamburger smaakte op het eind in ieder geval heerlijk, dat leidde tot een mooi eind van een leerzaam project.

« Ga een pagina terug