DikGroen Stichting

Dit is een aanbod door DikGroen Stichting

Wint de iPad het van de natuur?

5 oktober 2014 11:12

Hoe krijg je kinderen zo ver dat ze de natuur ingaan om te ontdekken en te ervaren hoe bijzonder het is? Dat is de grote uitdaging van DikGroen stichting, die ervaart dat dit betekent dat een strijd geleverd moet worden met andere prikkels waaronder de iPad en computerspelletjes.

Een strijd waarvan DikGroen denkt dat het belangrijk is dat de natuur die gaat winnen. Want wat als je als kind weinig tot geen contact hebt gehad met de natuur? Dat je niet weet hoe mooi het is om een ree in het veld te zien lopen, te klimmen in een boom of gewoon lekker een dutje te doen in een duinpannetje? Hoe moet je dan later als volwassene weten dat het belangrijk is dat we zuinig zijn op de natuur in ons mooie Nederland?

DikGroen stelt financiële middelen ter beschikking voor kinderen die een natuurbeleving willen ondergaan. Voorwaarde voor een financiële bijdrage is dat het initiatief zich kan verenigen met de uitgangspunten van de stichting: het vergroten van het respect voor de natuur bij kinderen en/of het behoud ervan.

Dus, heb je een leuk idee of een concreet project waarmee je kinderen die niet of nauwelijks met natuur in aanraking komen een natuurbeleving kunt bieden maar ontbreekt het aan geld om dit te verwezenlijken? Neem dan contact op met DikGroen om te bespreken hoe zij jouw idee financieel gaan ondersteunen.

Meer informatie vind je op www.dikgroen.nl of mail je voorstel via ons formulier op www.dikgroen.nl/voor-jou/idee-indienen 
Dit aanbod is ook interessant...

Aanbod

Fonds 1818