Kindbelevingstuin en moestuin Maaspoort

Dit is een initiatief van Mirjam

nacht van 8

20 juli 2016 12:09

Nacht van 8

We kregen allemaal een kaart. Maar die moesten we verdienen door een speurtocht te doen. We kregen allemaal om de beurt een envelop met een opdracht er in en als we de opdracht uit de envelop opgelost hadden, kregen we een letter of cijfer en die schreven we op een houten bord. Toen moesten we er een zin van maken en dat was expeditie Merlijn 2016. Daarna moesten Willem en Timo in een lek rubberen bootje naar een eiland varen.  Op het eiland lag een waterdichte zak en daar zaten sporken in ( lepel, vork en mes in een) en een uitnodiging voor de nacht van acht.

Toen het de dag van de Nacht v 8 was gingen we naar De locatie dat was een gebouw dichtbij het Engelermeer. Toen iedereen er was gingen we naar het Engelermeer. Daar kwam een vrachtwagen langs met reddingsvesten en heel veel spullen. We  gingen daar een vlot bouwen. Je kon punten halen wie er het eerst bij de rode boei was , wie het stevigste vlot had en wie hem het snelst had afgebroken! Daarna moesten we alles weer naar de vrachtwagen brengen. Tereug bij het gebouw De Locatie gingen we met bamboe stokken en elastieken een gebouw maken. We hadden drie teams elk team moest een gebouw maken met die stokken en elastieken. En die gebouwen moesten allemaal anders zijn, zo had je een groep die de Eiffeltoren hadden nagemaakt, ook was er een groep die het bouw werk rondom een boom heen hadden gemaakt en er was een groep die een piramide had gemaakt. De jury keek naar originaliteit, hoogte en mooiheid.

Toen gingen we op vleermuizen jacht. Met speciale apparaatjes kon je de sonar van de vleermuizen horen. Elke soort vleermuis heeft een ander geluid. De jongens  gingen zich steeds verstoppen om de andere kinderen te laten schrikken. Daarna hadden we een tweede speurtocht. Bij die speurtocht hadden we opdrachten. Voordat we mochten beginnen kregen we een verhaal te horen van een van de vrijwilligers. Het verhaal ging over een man die vleermuizen verzamelde. Hij had alle soorten vleermuizen zelfs een gouden vleermuis, maar op een dag ging zijn huis in de fik en alle vleermuizen ontsnapten uit het huis. Wij kregen de opdracht om die gouden vleermuis te zoeken. Het was ook bedoeld als een griezelige tocht door het bos, maar dat ging niet door want een ouder vond dat niet goed.

Jongens tegen de meisjes en ‘ik hou van Holland’,  het was een soort quiz. We kregen een vraag en we moesten raden wie het beste zou zijn: jongens of de meisjes. Er waren ook allemaal vragen die wel eens bij die tv shows zaten. Er was ook een moeder die ging dansen.  Het eindigde in gelijk spel en toen kregen we allemaal een herindeling en moesten we een kring maken.  In de kring kregen we een vraag als je het piratenschip kreeg.  Die vraag mocht je beantwoorden, maar je mocht ook passen.

 Daarna gingen we naar het Engelermeer. Een paar van ons gingen zwemmen dat waren Timo, Cas, Roef, Willem en Mohammed. Maar jammer genoeg mochten Mohammed en Willem niet zwemmen tot aan het vlot want ze waren te laat in het water gegaan. De rest wel die waren al snel genoeg naar het vlot gezwommen. De rest wou niet zwemmen omdat ze te moe waren of het water te koud vonden. Dus gingen zij bij het speeltuintje spelen. Daarna hadden we een ontbijt met een spork.

Wij vonden het een super leuke Nacht van 8!!!!!!!!!!!!!!

 

Door: Timo & Willem 
Dit is ook interessant...

Initiatief

kleine wildernis

Initiatief

Move.Dance.Act