Fabrica de Blocos Sustentaveis - Duurzame steenfabriek

Dit is een initiatief van onbekend


Fabrica de Blocos Sustentaveis - Duurzame steenfabriek

Africa en zijn bewoners willen graag vooruit !

Net zoals wij een prettig leven willen, willen de bewoners dat in Africa ook. Hoewel dit direct van een ander niveau is. Vaak gaat het om vooruit te komen in eerste instantie om voldoende eten, voldoende werkgelegenheid, betere huizen, betere scholen en betere opleidingen. Al met al eenvoudige zaken op een betere toekomst. 

In Africa wordt momenteel veel met betonblokken gebouwd. Deze blokken worden vaak zelf vervaardigt. Het hoofd ingredient voor deze blokken is cement. Cement is een dure hulpstof en vaak niet lokaal voorhanden. Dit betekend dat dit van elders moet worden getransporteerd. Daar komt bij dat de productie van cement enorm milieu vervuilend is. En als laatste nadeel, het bouwen met beton is een nauwkeurig proces waarbij de aanmaak van specie de juiste kwaliteit moet hebben om het uiteindelijke beton zijn goede eigenschap te laten verkrijgen in sterkte, kwaliteit en stabiliteit. 

Juist doordat dit cement het duurste onderdeel is wordt dit vaak 'wegbezuinigd' terwijl het wel een cruciaal onderdeel is voor de goede eigenschappen van beton te garanderen. 


Ook Afrikanen willen vooruitgang.  Met de oprichting van een coöperatieve steenfabriek willen wij een groep mensen gezamenlijk een steenmachine laten beheren, onderhouden, zelf bouwprojecten verwerven en ook uitvoeren en bouwen. Minimaal 10 en maximaal 20 personen - organisaties kunnen mede eigenaar worden van een steenmachine. 

Met deze steenmachine kunnen geperste leemblokken worden geproduceerd.
Leem het basis materiaal voor leemblokken is nagenoeg in heel Africa lokaal voorhanden. 
Leemstenen zijn ongebakken uit kleihoudende aarde geperste uniforme bouwstenen. Zij zijn eenvoudig te produceren, hebben een hoge kwaliteit en zijn milieu vriendelijk. 

Zij zijn geschikt voor toepassing in dragende en niet dragende muren, accumulerende muren, warmtemuren en ovens. Een lemen gebouw vormt als het ware een derde huid om de gebruiker en heeft een warme, rustgevende uitstraling.


Wij doen dit door

Bouw en inrichting, Educatie, Productie, Workshop

Op het gebied van

Armoedebestrijding, Nieuwe economie, Persoonlijke ontwikkeling, Zelfredzaamheid

Voor

Kansarmen, Mensen die leven onder de armoedegrens, Ondernemers, Volwassenen

Wij denken 10.000, maar kan ook meer zijn mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Mozambique
Dit is ook interessant...

Initiatief

nubewustleven

Initiatief

Cronedomein