Bijenpaleizen in stadsparken

Dit is een initiatief van ORGA architect


Bijenpaleizen in stadsparken

Zonder bijen geen fruit, noten, chocola, koffie, groenten… 

Om iets te doen aan de enorme bijensterfte in de wereld en in Nederland, heeft ORGA architect een architectonisch bijenpaleis ontworpen voor de mooiste stadsparken van Nederland, die volledig gericht zijn op het versterken van de bij. In speciale kasten mogen ze hun eigen raten bouwen, hun eigen koningin uitzoeken en de honing die mogen ze zelf houden. Tevens worden imkers biodynamisch opgeleid, krijgen scholen lespakketten aangeboden en worden er bijvriendelijke zaadzakjes uitgedeeld. Het bijenpaleis wordt een architectonische aanwinst voor het park en een ontmoetingsplek voor iedereen die van bijen, natuur, architectuur en gezond eten houdt. De gemeente wordt advies gegeven over een bijvriendelijk groenbeleid. Die zal anders gaan zaaien, maaien en spuiten. Daarbij zorgt de imker zo goed voor de bijen dat ze zich allemaal als koningin behandeld voelen.

Het bijenpaleis wordt gekocht door de crowd en geschonken aan I Love Beeing, een bijzonder enthousiaste club jonge mensen (waaronder bekende acteurs en actrices) die allerlei leuke acties en activiteiten organiseren om de bijen te versterken. I Love Beeing zal alle crowdfunders uitnodigen op de opening van het bijenpaleis in het Westerpark.  BEEing Green is een initiatief van het biobased architectenbureau ORGA architect en wordt gerealiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten, Universiteit Wageningen, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, Lokaal Hout, Stichting Verdandi, VESP (vereniging van EPDM leveranciers) en het Amsterdamse I Love Beeing. 

 


Wij doen dit door

Educatie, Onderzoek, Ontmoeting, Voorlichting

Op het gebied van

Duurzaamheid, Leefbaarheid, Milieu, Natuur

Voor

Buurtbewoners, Gezinnen, Ondernemers, Volwassenen

Wij denken per bijenpaleis 50.000 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Dit is ook interessant...

Initiatief

Delivery2care

Initiatief

Old Mobile

Initiatief

New world society