Sport en Onderwijs in Guatemala

Dit is een initiatief van Sport en Onderwijs in Guatemala


Sport en Onderwijs in Guatemala

Dit Nederlands-Guatemalteekse project is in september 2013 opgezet en wil in januari 2014 van start gaan in Guatemala. Het heeft ten doel kansarme straat- en werkende kinderen, die leven in armoede, te voorzien van onderwijs en sporteducatie. Middels een duurzame onderneming, in de vorm van een educatieve winkel genaamd La Casa de Los Tiempos Salcajá, zal geld worden gegenereerd waardoor een bestaande educatie- en sport ontwikkelingsorganisatie zelfredzaam worden en in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van hulp uit het buitenland. Zo wordt langdurig, met name lokale, verandering beoogd in een post-conflict land waar sociale ondernemingen een belangrijke positie innemen in de wederopbouw

Initiatiefnemers zijn de Nederlandse stichting Corazon Para Los Niños (Hart voor kinderen) (CPLN) en de Guatemalteekse stichting Formento para el Desarrollo Integral (vorming van integrale ontwikkeling) (FDI).

De educatieve winkel zal laag geprijste schoolspullen verkopen aan familes van kinderen van het rurale dorpje Salcajá. Hierdoor kunnen zij naar school gaan. Daarnaast kunnen NGO's, taalscholen, ziekenhuizen en basis- en middelbare scholen in de buurt ook deze producten bij ons af nemen, tegen een iets hogere prijs.

Een financiële kick-start van 10.000 euro wordt gezocht,om deze duurzame en sociale onderneming te lanceren. De know-how en afzetmarkt is reeds daar. Daarnaast hebben wij een projectplan liggen waar alles verder tot in details is uitgewerkt en gebaseerd is op ondernemerschap, realiteit en duurzaamheid. Josan Barneveld, woont en werkt al ruim 10 jaar in Guatemala en zal dit project hier persoonlijk begeleiden.


Wij doen dit door

Educatie, Publicatie, Vrijwilligersnetwerk, Website

Op het gebied van

Armoedebestrijding, Ontwikkelingssamenwerking, Sport, Zelfredzaamheid

Voor

Jongeren, Kansarmen, Mensen die leven onder de armoedegrens, Minderheden

Wij denken 700 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Guatemala
Dit is ook interessant...

Initiatief

Delivery2care

Initiatief

New world society

Initiatief

Bijzonder Klein