Pedagogisch convenant ter aanvulliing van echtscheidingsbeschikking

Dit is een initiatief van onbekend


Pedagogisch convenant ter aanvulliing van echtscheidingsbeschikking

Ik wil een pedagische convenant ontwikkelen ter beoordeling van de rechter inzake het uitspreken van de echtscheiding, waaruit zowel de ouders als kinderen pedagogische rechten aan kunnen ontlenen van hun ouders.

Hiervoor wil ik een vragenlijst ontwikkelen voor ieder individuele ouder en het individuele betrokken kind vanaf 10 jaar tot 24 jaar.

Aan de hand van deze vragenlijst zal een pedagoog beoordelen wat de pedagogische afspraken worden tussen de ouders en tussen ouders en kinderen. Dit kan betkene dat men tot een c/ ouderschapo met concrete pedagogische afspraken komt, maar ook dat men hulp krijgt bij de padagogische begelediing van het naleven wat dit convenant of  bij opmerkelijke risico factoren jeugdzorg verplicht een oogje in het zeil houd.

Achterliggende gedachte is dat veel kinderen de rekening betalen van een echtscheding die later blijkt een getouwtrek van rechten van de ouders op hun kind en zichzelf waarbij de rechten van het kind, mn opgevoed worden door beide ouders in een veilige beschermde opgegeving, vergeten worden. De gevolgen hiervan draagt het klind in lengte van dagen met zich mee.

Ik zou dit uiteindelijk graag in een wetgeving opgenomen willen zien.


Wij doen dit door

Onderzoek, Publicatie, Therapie

Op het gebied van

Leefbaarheid, Persoonlijke ontwikkeling, Welzijn, Zelfredzaamheid

Voor

Gezinnen, Ondernemers

Wij denken 12.000.000 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Utrecht
Dit is ook interessant...

Initiatief

Old Mobile

Initiatief

New world society

Initiatief

Checklisting