Give them back their dreams

Dit is een initiatief van marieke

Er gebeuren rare dingen in Sierra Leone

26 juni 2015 21:32

Gister was een van mijn vrijwilligers erg van slag.
Om te beginnen kwam hij in een klein dorp een gezin tegen waarvan de dochter van 8 jaar was verkracht door een dorpsgenoot van 15. De ouders van het meisje wilde wel aangifte doen tegen de dorpsgenoot, echter de dichtsbijzijnde politiepost was te ver weg. Mijn vrijwilliger heeft ze toen naar het dichtsbijzijnde politiepost gebracht en begeleiding gegeven bij de aangifte.

's Avonds kreeg hij weer een bericht waar hij van slag van raakte. Een familie vertelde hem dat de speciale "ebola-burial-teams" geld aan de familie van de overledene vragen, om hem veilig te begrafen. De ebola-begraafteams zijn de door overheid ingehuurd, getraind en worden door hen ook betaald. Als de familie niet betaald gaat de dode zonder beveiligde zak de grond in, met alle mogelijke gevolgen van dien. Sommige teams begraven de dode dan helemaal niet, wat een gevaar oplevert voor de bevolking. Toen mijn vrijwilliger verhaal ging halen bij de hoofd van het "chiefdom" waar het dorp bij hoort ontkende deze in alle toonaarden. Bij een bureau in de omgeving die de doden en begrafenissen bijhoudt werd het echter wel herkend.

Vandaag kwamen ook de eerste berichten van meldingen over mazelen binnen.
In maart stond de Nederlandse pers al vol met berichten dat na ebola een mazelen-uitbraak was te verwachten.
Doordat de hele gezondheidsorganisatie in Sierra Leone een flinke opdonder heeft gehad loopt men achter met vaccinaties. Vele kleine klinieken gingen dicht en veel ouders durfden met hun spruit niet naar de grotere ziekenhuizen, uit angst besmet te raken met ebola. Naar schatting is 75% van de kinderen tussen de 0-5 jaar oud nu onvoldoende beschermd tegen mazelen.
Ik houd mijn hart vast.........
Dit is ook interessant...

Initiatief

Steungezin.nl