Blije Bijen & Vrolijke Vogels

Dit is een initiatief van OpGroeneVoet

Voorjaarsfestival voor Blije Bijen & Vrolijke Vogels

8 juni 2017 12:33

Dankzij het Groene Woud konden we Bio-ron zaad aanschaffen voor de de ballen, door de kinderen 'superzaad' genoemd. De combinatie zaad en ballen leidde tot heel wat woordgrapjes en hilariteit bij ouders.
Na onderzoek en tips hadden we uiteindelijk 2 recepten die we konden gebruiken voor de Blije Bijen Ballen. Het ene met kleipoeder, de andere met bentoniet. Het feit dat we kwalitatief goed zaad en de juiste recepturen hadden zorgt ervoor dat de ballen moeilijker konden uitdrogen en ook op minder vruchtbare of zelfs droger grond vocht kan ontrekken en absorberen. Meer hebben ze daarna niet meer nodig. Ja, wat zon natuurlijk.

Het is inmiddels juni. Veel van de Blije Bijen Ballen zijn verspreid en gezaaid in de stad. Via hashtags en social media zien we dat er al een en ander in bloei staat en dat de bijen en insecten er volop van genieten. Buiten de dieren merk je ook dat deze 'gewildgroei' ook zeer gewaardeerd wordt door stadsbewoners. Het is heel simpel, van bloemen worden we blij, dat zit in onze cultuur. Zeker wanneer deze groeien op onverwachte of grijze plekken in de stad. Voor ons des te meer reden om verder te denken over (gedoogde) guerilla gardening. Tilburg mag dan bekend staan als rauwe en industriële stad, maar op deze manier maken we de boel toch wat groener en fleuriger.

Op de dag zelf wilden we natuurlijk laten zien dat natuur OOK cultuur is en waren er veel verschillende partijen aanwezig die de kinderen weer een beetje extra liefde voor de natuur in al haar aspecten bijbrachten.
Het festival vond plaats in de grote, speciaal voor biodiversiteit en bijen aangelegde tuin van Elho, naast 't Bijenhuis van stadsiker MArcel Horck (Beezzzz) en d ekinderen waren via T-primair (verenigde schoolbesturen Tilburg) uitgeodigd om te komen.
Er was een mooie route tussen het bloeiende koolzaad om de vijver heen waar alle activiteiten stonden. Veel kinderen wilden na deze route het liefst nóg een keer...dat zegt ons heel veel! De volgende keer hopen we op ietjse meer zon, maar dat er genoeg animo is om op deze manier de zondagmiddag te doorbrengen was meer dan duidelijk!
Er is zelfs een heuse AFTERMOVIE :)
Volgend jaar willen we weer een lentefestival opzetten, mochten er partijen zijn die hier graag aan mee willen doen, laat het dan vooral even weten! : [email protected]
 
Dit is ook interessant...

Initiatief

nubewustleven