Mobility Hack

Dit is een initiatief van Jongerenraad Son en Breugel

Hackathon vooraf

7 maart 2018 10:47

Wij (het vrijetijdsteam) van Helicon MBO Tilburg hebben vanuit de jeugdraad in Son en  Breugel een probleem voorgelegd gekregen omtrent de busverbinding rondom Son & Breugel en omstreken.

Het was ons al snel duidelijk dat de tijden die busmaatschappijen Hermes en Arriva hanteren, niet goed aansluiten op de school- en stagetijden van leerlingen. Hierdoor komen leerlingen te laat op afspraken of school. Wij vinden daarom dat deze tijden beter op de activiteiten van de leerlingen moeten aansluiten.

Fase 1

In onze eerste fase zijn we samen met de jongerenraad samen gaan zitten en hebben we uitgezocht op welke manier we dit probleem het beste konden aanpakken. Hierbij hebben we ons in 2 teams verdeeld die beide naar een manier gingen zoeken.

Uiteindelijk is uit deze ideeën een gezamenlijk plan naar voren gekomen. We organiseren een Hackathon waarbij we samen met de leerlingen rondom Son en Breugel samen een plan bedenken. We zijn van mening dat je een probleem het beste kunt oplossen als je dit samen doet met de mensen die er ook echt last van hebben.

 

Fase 2:

In deze fase zijn we met het gehele team aan de slag gegaan om de Hackathon zo goed mogelijk te laten verlopen.
 

We zijn langs gegaan bij scholen om posters en flyers uit te delen om leerlingen bewust te maken van de probleemstelling. Hierna hebben we de scholen opnieuw bezocht om te peilen of er leerlingen interesse hebben in de Hackathon.
 

Ook hebben we een locatie met catering geregeld voor de Hackathon. Hiervoor hebben wij sponsoring verwekt vanuit de Plus.

Onze Hackathon zal plaatsvinden op 2 maart 2018. We gaan er een succes van maken

We zien jullie daar!
Dit is ook interessant...

Initiatief

Desire Lanes

Initiatief

You(th) Challenge

Initiatief

Het Groeilokaal