Project Kleur in het Park

Dit is een initiatief van Karin

De zintuigentuin

28 mei 2018 14:44

Studenten van leerjaar 1 van de opleiding Maatschappelijke Zorg van het Summa College hebben een bezoek gebracht aan de zintuigentuin in Geldrop. Dit ter voorbereiding op de zintuigelijke activiteiten die de studenten zelf gaan aanbieden tijdens Project Kleur in het Park! In deze blog lees je twee stukken geschreven door studenten naar aan leiding van hun bezoek aan de zintuigentuin.

 

Zintuigentuin

Mijn beleving

De zintuigentuin heeft een mooie natuur, rustige omgeving waarin je s’ morgens vroeg graag loopt. Wat mij opviel toen we daar heen liepen was dat alles rolstoel vriendelijk was, ruime paden en geen grote gaten. Dus een mooi pad waar iedereen gewoon veilig overheen kan. Voordat wij zelf de zintuigentuin konden ervaren, kregen wij een uitleg hoe de zintuigentuin is ontstaan. Dit was wel belangrijk omdat je dan anders kijkt naar de zintuigen die er zijn. Na deze uitleg was de koppeling duidelijk dat je in een zintuigentuin staat. Er was bijv. een blote voeten pad. Hier kon je overheen lopen. Dit is leuk voor mensen die willen voelen.

In de zintuigentuin is heel goed alles aangegeven wat alles is. Zelfs als je blind bent kun je weten wat het is doormiddel van braille. Als je door de zintuigentuin loopt hoor je ook de dieren van de zorgboerderij die er naast ligt. Hier kunnen de mensen ook nog naartoe. Mensen die door deze zintuigentuin lopen hebben ook echt het gevoel….. ‘’oké ben er effe tussen uit!’’

Groetjes Imke Vliegen

Blog Zintuigentuin & Project Meetthings, zintuigen prikkelen

Mijn naam is Renée Lijten. Ik ben 23 jaar en ben een eerstejaarsstudent Maatschappelijke Zorg niveau 4 aan het Summa College te Eindhoven.
Op woensdag 9 mei zijn we met het gehele leerjaar naar de Zintuigentuin geweest, in de kasteeltuinen van Geldrop. De Zintuigentuin is een initiatief van Meneer Peters, en werkt samen met Stichting Landgoed Kasteel Geldrop, Kinderboerderij Geldrop en Grabbelton Kinderopvang Geldrop. De tuin heeft als bedoeling om te leren over de natuur, en het is toegankelijk voor mensen met rolstoelen, mensen met een (zintuiglijke) beperking, en verder alle leeftijden. Er is een braillebord voor blinde mensen, er wordt een doolhof aangelegd wat speciaal bedoeld is voor slechthorenden en dove mensen.
Er is van alles te vinden in de tuin. Er is een modderbad voor je gevoelszintuig, maar ook allerhande soorten bomen, kruiden en bloemen, die ieder een naamplaatje hebben. De tuin wordt mooi onderhouden, er is een insectenhotel en tamme bijen, die honing produceren. Er is zelfs een barbecue aanwezig!


Het bezoek aan de zintuigentuin staat in het teken van een activiteit die we aan het voorbereiden zijn bij Meetthings; een project waarin we leren om muziek- en drama-activiteiten te organiseren met als doel om doelgroepen te ontmoeten. Contact met deze doelgroepen maken staat centraal.

De activiteit zintuigactivering gaat over de prikkeling van de zintuigen, waar we op 13 juni een themadag “Kleur in het Park” rondom organiseren met allerlei activiteiten in Parc Gender voor alle geïnteresseerden.
Dit is ook interessant...

Initiatief

Precious Plastic

Initiatief

Delivery2care