Rampen Netwerk Nederland

Dit is een initiatief van onbekend


Rampen Netwerk Nederland

Wanneer er een ramp zou plaatsvinden in Nederlanden slaan alleen de hulpdiensten de handen in elkaar.
 

Te weten, Politie, Justitie, Defensie e.d.

Echter is het zo dat Nederland meer handen heeft op het gebied van veiligheid, preventie en leefbaarheid.
Ik wil dan ook van deze mogelijkheid gebruik maken om branches welke zich voornamelijk binnen de veiligheid bezighouden hierin te en niet de afhankelijkheid van derden toelaten.

U kunt denken bijvoorbeeld aan beveiligingsbedrijven.
Nederland telt zoveel beveiligingsbedrijven waar serieus niet veel mee gedaan wordt terwijl deze bedrijven juist het hartst nodig zijn in onze maatschappij.

De hedendaagse politiekorpsen hebben te kampen met personeel tekort, er worden overal functie 's wegbezuinigd.
Maar!, wat nou als het zover is wie helpt ons dan vraagt de menigte inwoner van Nederland.
Nederland is de enige land ter wereld welke de beveiliging branche 's niet serieus neemt en deze bedrijven alleen als dientverlenende bedrijven ziet. Integendeel tot Nederland maken juist andere landen optimaal gebruik hiervan.
Indien nodig worden beveiligingsbedrijven ingezet ter ondersteuning van de Politie of bij rampen. Gek genoeg is het zo in Nederland dat elke regio meer beveiligers kent dan agenten.

Graag zou ik een netwerk willen aanleggen waarin o.a. beveiligingsbedrijven bij rampen betrokken worden om ook hun inzet te tonen. op deze manier kan er grootschalliger per gemeente acties of wel zaken voorkomen worden.

Door samen te werken tussen overheden en beveiligingsbedrijven zal dit veel heel veel geld schelen voor overheden doordat zij niet meer veel te hoeven investeren in rampenplannen.

Door beveiligingsbedrijven o.a. vrijwillig te betrekken bij hun inzet van materiaal en mensen maken wij het verschil tussen de beveiliginsbedrijven en overheden.
Er worden plaats van geld barteldeals gesloten. Beveiligingsbedrijven krijgen meer op een soepele wijze toegang tot opdrachten voor overheden en er worden jaarlijks een subsidie toegekend voor beveiligingsbedrijven om bijvoorbeed zich uit te breiden.

Bijvoorbeeld er wordt jaarlijks 3 miljoen besteed aan rampenoefeningen met o.a. agenten welke die jaar erop vanwege bezuinigingen worden ontslagen zonde van het geld.

Wanneer onze inzet doorgaat wordt plaats van 3 miljoen ook omdat de beveiligers zich willen inzetten bij rampen maar 2 miljoen geinvesteert in rampen. Beveiligingsbedrijven krijgen per jaar een subsidie tot 15.000,00.

Op deze manier zal je snel een netwerk opbouwen dat niet alleen de overheid bij rampen gereedstaat. Maar ook de beveiligingsbedrijven welke per gemeente hun inzet zullen tonen. Graag kom ik hier meer inhoudelijk op in. 


Wij doen dit door

Ontmoeting, Proces innovatie, Publicatie, Vrijwilligersnetwerk

Op het gebied van

Innovatie, Lokale economie, Ontwikkelingssamenwerking, Veiligheid

Voor

Mannen, Ondernemers, Volwassenen, Vrouwen

Wij denken 100 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Dit is ook interessant...

Initiatief

Delivery2care

Initiatief

New world society

Initiatief

HaagZorg