Stichting Delen in Overvloed

Dit is een initiatief van Delen in Overvloed


Stichting Delen in Overvloed

Geven wat je kunt en ontvangen waar behoefte aan is.
Voor en door bewoners van Ammerzoden en omgeving. De basisgedachte is: geven wat je kunt en ontvangen waar behoefte aan is. Ont-moeten, delen en verbinden zijn belangrijke factoren. We willen bijdragen aan een betere samenleving en inspelen op de behoeftes door op allerlei gebied de 'vraag' en het 'aanbod' te inventariseren en deze met elkaar in verbinding te brengen. We kunnen creatiever, gemakkelijker, duurzamer, zuiniger en bewuster leven.

Waarom Delen in Overvloed
Het project is ontstaan vanuit het hart en de behoefte om alles wat er in overvloed is in de regio met elkaar te kunnen delen. Ieder mens heeft weleens iets nodig, maar we hebben ook allemaal wel iets te bieden, ieder vanuit zijn eigen kwaliteiten. Delen bevordert saamhorigheid, samenwerking en gelijkheid. Participatie!

Hoe
Door te delen wat er in overvloed is, met oog voor gezonde voeding en duurzaamheid. Hiervoor leveren en vragen we actief een bijdrage aan de betrokkenheid van bewoners bij elkaar. Werken aan een betere wereld op lokaal niveau. Dit initiatief proberen we zoveel mogelijk met gesloten beurs te realiseren.

Wat
Alles waar een overvloed aan is, zoals verse producten uit eigen regio en speelgoed. Maar ook: een dienst verlenen d.m.v. je fysieke kracht of kennis. Het geheel bestaat uit diverse onder-delen; de projecten zijn deels gereed en deels in ontwikkeling: Voedselcollectief met gezamenlijke moestuin, Knutselen met Afval (knutselmiddagen), Speel-o-theek, Dienstenruil en Biologische Markt ‘Lekker Lokaal’.

[email protected] en www.deleninovervloed.nl en www.facebook.com/Deleninovervloed.
 


Wij doen dit door

Ontmoeting, Re-integratie, Vrijwilligersnetwerk

Op het gebied van

Armoedebestrijding, Duurzaamheid, Lokale economie, Persoonlijke ontwikkeling, Sociale cohesie, Voedsel

Voor

Alle doelgroepen.

Wij denken 1000 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Gelderland, Noord-Brabant
Dit is ook interessant...

Initiatief

nubewustleven

Initiatief

Delivery2care