Barrio local markets

Dit is een initiatief van onbekend


Barrio local markets

Barrio local markets beoogt buurtbewoners met elkaar in contact te brengen in een "Buurtmarkt", een plek waar vraag en aanbod samenkomen. Producten en diensten kunnen worden uitgeruild zonder dat er geld aan te pas komt. Daardoor is het voor iedereen bereikbaar om zijn/haar welvaart te vergroten. Met inzet van tijd, kennis of arbeid kan aan de lokale ruil-economie worden deelgenomen. Omdat mensen tegenwoordig weinig tijd hebben, is er een webmarkt, een "virtuele vitrine" waar artikelen (producten en diensten) worden aangeboden. Wanneer een koper zich meldt, wordt het artikel door de aanbieder naar de markt gebracht, waar de koper het kan ophalen.

De registratie van artikelen in de webmarkt, het inscannen, uitscannen en "afrekenen" wordt geheel automatisch gedaan door een speciaal ontworpen web-applicatie (software). Om met het systeem te kunnen werken volstaat een eenvoudige pc (met printer en bij voorkeur webcam) en een internetverbinding.

Doel van de Barrio buurtmarkt is om meer sociale cohesie te krijgen in de buurt en om mensen weer in beweging te zetten, zodat ze zelf, door eigen inzet, hun eigen leven en dat van de buurt kunnen verbeteren. Daartoe is het systeem zoveel mogelijk "drempelloos" ontworpen. Deelname is gratis, software is vrij beschikbaar en ondersteuning bij het opzetten van een Barrio Buurtmarkt is beschikbaar.

 


Wij doen dit door

Bouw en inrichting, Ontmoeting, Organisatie opbouw, Vrijwilligersnetwerk

Op het gebied van

Lokale economie, Nieuwe economie, Productie en consumptie, Sociale cohesie

Voor

Buurtbewoners, Kansarmen, Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, Ondernemers

Wij denken 10000 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Dit is ook interessant...

Initiatief

Delivery2care

Initiatief

Steungezin.nl