Social Media Manager

Dit is een initiatief van onbekend


Social Media Manager

Geachte heer/mevrouw,

Ondanks het feit dat social media bij normaal gebruik een verrijking kan zijn voor het sociale leven, begint het steeds meer uit de klauwen te lopen. Iedereen ergert zich wel eens aan zijn of haar eigen gebruik ('Zit ik nou alweer te facebooken' of aan het gebruik van anderen ('Zit hij nou alweer op zijn telefoon te kijken').

Daarom hebben wij de overtuiging dat er vraag is naar een elegante manier om het gebruik van social media op de smartphone binnen de perken te houden. Dit idee is (nog) niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar op geluiden die ik hoor vanuit mijn eigen omgeving en van tijdschriften en internet. Regelmatig verneem ik dat mensen moeite hebben om social media uit te zetten en niet te laten interfereren met hun dagelijkse beslommeringen zoals werk en gezinsleven. Het probleem met een smartphone is dat je hem altijd bij je draagt en dus altijd gestoord kunt worden door een whatsapp-, facebook of e-mailbericht of een twitter-notification.

Daarom lijkt het ons zinvol om een app te ontwikkelen die een tijdelijk zelf in te stellen blokkering zet op je social-media software op je smartphone. Je stelt van tevoren in dat je gedurende een bepaald tijdsbestek geen toegang hebt tot je social-media of dat je op bepaalde locaties (via GPS op je smartphone) hiervan geen gebruik kunt maken. Hierdoor kan de telefoon nog wel gebruikt worden (je bent nog steeds bereikbaar), maar de storende facebooknotificaties komen automatisch niet tot je. Een dergelijke app bestaat ,ook internationaal gezien, nog niet.

Deze app kan zinvol zijn voor onder andere ouders die ongestoord met hun kroost tijd door willen brengen, maar ook voor bedrijven die hiermee, professioneel gezien onnodige, social media uit kunnen schakelen tot de lunchpauze. 

Aangezien dit een groeiend maatschappelijk probleem is dat ook door verslavingszorginstellingen steeds meer gesignaleerd wordt, richten wij ons tot jullie.

Wat wij nodig hebben om de app te ontwikkelen is geld. Wij hebben zelf de contacten om een dergelijke app te ontwikkelen en wij hebben natuurlijk ook het idee.
 
Goed, als wij uw interesse voor dit idee gewekt hebben dan horen wij dat graag!

Met vriendelijke groet en een fijne dag!
Menso Kuik
Marc van Ekeren

P.S. Wij zijn twee psychologen die het leuk vinden om dingen te bedenken. Zeker als mensen daar baat bij hebben.


Wij doen dit door

Internet/ICT, Onderzoek, Therapie, Voorlichting

Op het gebied van

Innovatie, Internet/ICT, Welzijn

Voor

(ex)verslaafden, Gezinnen, Jongeren, Ondernemers

Wij denken 500.000 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Nederland
Dit is ook interessant...

Initiatief

nubewustleven

Initiatief

Delivery2care

Initiatief

Old Mobile

Initiatief

New world society