Het Afval Atelier

Dit is een initiatief van Rick Claassen


Het Afval Atelier

Het Afval Atelier is een plek voor de meest waanzinnige ideeën om afval om te zetten in nieuwe gebruiksvoorwerpen! Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Jonge kinderen die super ideeën hebben voor de groene planeet waarop zij gaan wonen, tot aan senioren die nog weten hoe het is om met je handen te werken!

In het afval Atelier werken we  aan het creëren van fantastische producten, gemaakt van afval. We kijken hoe ver we kunnen gaan, hoe ver onze creativiteit gaat om nieuwe producten te creëren. De technieken die we gebruiken zijn altijd 100% duurzaam. Zo heeft het Afval Atelier technieken ontwikkeld voor het smelten van plastic, glas en metaal met behulp van zonlicht, en technieken om draden te maken van PET-flessen. Maar het leukste zijn de producten die vervolgens gemaakt kunnen worden! Zo kun je bijvoorbeeld armbanden en springtouwen maken, maar ook schoenen, hangmatten, touwladders en slippers. Allemaal van het zwerfvuil dat op straat, in de natuur of in het water ligt.

Het eerstvolgende project van het Afval Atelier is het maken van een surfplank die volledig gemaakt is van plastic afval dat op het strand gevonden is. Dit plastic wordt vervolgens ter plekke, met behulp van geconcentreerde zonnewarmte verwerkt.

Het Afval Atelier is opgericht door ecoloog, onderzoeker, uitvinder en ontwerper Rick Claassen.

Het Afval Atelier is momenteel op zoek naar een locatie in de regio Zutphen/ Deventer. Er is ook een Rondreizend Afval Atelier, voor inspirerende workshops bij bedrijven, scholen, musea en festivals.

 


Wij doen dit door

Educatie, Onderzoek, Ontmoeting, Proces innovatie, Productie, Workshop

Op het gebied van

Energie, Innovatie, Lokale economie, Milieu, Nieuwe economie, Productie en consumptie

Voor

Jongeren, Kinderen, Mannen, Minderheden, Ouderen, Vrouwen

Wij denken 40.000 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Griekenland, India, Kenia, Nederland, Peru, Portugal, Spanje, Tanzania
Dit is ook interessant...

Initiatief

de afhaalPOMPOEN

Initiatief

nubewustleven

Initiatief

You(th) Challenge