Dit is een initiatief van Tas-Toe
Stichting Tas-Toe wil voedselverspilling in de horeca tegen gaan. Op onze site vermelden we restaurants die de mogelijkheid bieden het eten, dat je niet meer op kan, mee te geven.
In de Nederlandse horeca wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel weggegooid. Waarvan 20% rechtstreeks van het bord komt. Daarnaast is het meenemen van eten in Nederland nog niet sociaal acceptabel in tegenstelling tot landen als Zweden en Amerika.
Doel
Het doel van Tas-Toe is om voedselverspilling tegen te gaan in de horeca. Wij willen dat mensen hun eten mee kunnen nemen als ze het niet op kunnen. En dit zonder schaamte durven te vragen.
Tas-Toe heeft de ambitie om de doggybag sociaal geacceteerd te maken in Nederland.
Uitvoering
Tas-Toe wordt een nationaal keurmerk voor de horeca. Een sticker van Tas-Toe op de deur betekent dat mensen hun eten mee naar huis kunnen krijgen. Daarnaast heeft het restaurant een intentieverklaring getekend met de belofte dat ze ook daadwerkelijk het eten meegeven.
Ter ondersteuning hebben we een website en maken we gebruik van social media.
Met €10.000 kunnen wij een heleboel doen. Wij gaan onze eigen duurzame doggybag ontwikkelen. Daarnaast gaan we stickers laten drukken met advies over het eten dat meegenomen wordt. Hier staat de houdbaarheidsdatum op, maar ook advies over het bewaren en opwarmen van het eten. En we gaan natuurlijk door met het werven van restaurants die allemaal een sticker op de deur krijgen!
Extra
Nog een klein oproepje:
Is er een restaurant dat absoluut mee zou moeten doen met ons project? Laat ons dat dan weten via de website!
Wij doen dit door
Evenement, Voorlichting
Op het gebied van
Duurzaamheid, Productie en consumptie, Sociale cohesie
Voor
Alleenstaanden, Gezinnen, Jongeren, Ondernemers
Wij denken Alle horeca-ondernemers en iedereen die (wel eens) uiteten gaat. mensen met ons initiatief te bereiken.
In
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Website