Populieren Plantdag

Dit is een initiatief van Brabantse Populieren Vereniging

Vandaag is het zover, de populieren plantdag in Schijndel!

21 maart 2016 06:26

Vandaag gaan 75 leerlingen van groep 6 van de basisscholen ’t Kwekkeveld en de Vossenberg maar liefst 250 populieren aanplanten.

 

De dag start om 09:30 bij Hotel de Weidonk in Schijndel. De leerlingen krijgen een presentatie over het Brabantse populierenlandschap. Daar gaan we in op hoe het populierenlandschap is ontstaan en waarom de Brabantse Populieren Vereniging dat zo graag wil behouden. De kinderen hebben op voorhand een tekening gemaakt van het populierenlandschap en ideeën voor producten van populierenhout. De winnaars van deze wedstrijd worden na de presentatie bekend gemaakt. Het kiezen van de leukste, mooiste en origineelste tekening was voor de organisatie van de populieren plantdag niet eenvoudig. ‘De kinderen hebben erg hun best gedaan en voor ons zijn het allemaal winnaars’, vertelt Frank Nooijens van de organisatie.

Na het bekend maken van de winnaars mogen de kinderen zich gaan opmaken voor het echte werk. Om 10:30 komt wethouder Bart Claassen wat vertellen over het populierenlandschap, onthult hij de plaquette en plant, samen met de winnaars, de eerste populier aan de Spierkesbos. Daarna zijn de kinderen aan de beurt om de handen uit de mouwen te steken. De organisatie hoopt op goed weer deze ochtend. ‘ Zoals het er nu naar uitziet blijft het droog en wordt het misschien nog zonnig ook’, vertelt een begeleider enthousiast.

De populieren plantdag staat op het punt van beginnen en de kinderen en de organisatie hebben er zin in! Jij ook? Kom gerust een kijkje nemen bij de plantlocatie aan de Spierkesbos te Schijndel. Parkeren aan de Boschweg en circa 300 meter de Spierkesbos in aan het einde links.

 

Tot zo!
Dit is ook interessant...

Initiatief

samen spelen

Initiatief

Ecodorp Boekel