Plastic magneet mbv statische polariteit

Dit is een initiatief van Johan

microplastics

8 januari 2020 22:00

Het is mij gelukt om dmv diverse stoffen een statische lading te geven magnetisch te maken.

dwz wanner ik een stuk plastic voor een tijd op een isolator leg die ik een negatieve statische lading heb gegeven deze stukjes plastic deze negatieve lading over nemen, wanneer ik vervolgens een ander materioaal (pvc buis) een positieve lading geef door wrijving met wol zullen de stukjes plastic aangetrokken worden door deze verschillende polen en ook over een grotere afstand elkaar aantrekken!

In test 2 ben ik nog een stap verder gegaan, wat nu als ik op de isolator (rubber band) die negatief statisch geladen is een bak met water leg en in die bak stukjes plastic leg, werkt het dan nog steeds?

En JA het werkte , natuurlijk heeft water een veel grotere weerstand dan lucht en moet je het daarom ook meer tijd gunnen.

maar statische ontlading vind niet plaats door dat de materialen elkaar niet raken maar de materialen in het water weldegelijk de negatieve lading over nemen trots dat ze in het water liggen!

Hier door is het dus ook mogelijk om microplastics een negatieve lading te geven en deze dan met behulp van een positieve lading aan te trekken en zo van het water te schijden!
Dit is ook interessant...

Initiatief

PlanBrouwersmeer

Initiatief

De Gezel

Initiatief

Wasjas

Initiatief

Het Afval Atelier

Initiatief

de afhaalPOMPOEN