duurzame gerecyclede vakantiewoning

Dit is een initiatief van onbekend


duurzame gerecyclede vakantiewoning

In het practige coulissenlandschap van de Acterhoek ligt op een historsch landgoed een honderd jaar oude boerderij. Het oude erf wordt ontsierd door een dertig jaar oude ligboxenstal. Het idee is om de lixboxenstal te slopen en op de fundamenten een vakantiewoning te bouwen door hergebruik van alle materialen van de stal. De vakantiewoning moet voldoen aan een aantal eisen:

  • architectuur en vormgeving passend in natuurlijke omgeving,
  • minimaal 70% van het gebruikte materiaal is afkomstig van de stal, al het overige gebruikte materiaal is ecologisch bouwmateriaal
  • ┬áde woning is zeer energiezuinig en zelfvoorzienend

Door de woning in te zetten als vakantiewoning kunnen mensen heel direct ervaren wat het is om in een energiezuinige en van natuurlijke materialen gebouwde woning te leven. Hoe is het om eigen opgewekte energie gebruiken en welke voordelen heeft een gezonde woning. We hopen mensen te inspireren en aan te zetten tot eigen initatieven. Er zal veel worden uitgelegd en wij zijn altijd bereid om uitleg te geven.

Naast advies en financiering zoek ik vooral ook naar samenwerkingspartners. Ik denk dan aan producenten en architecten in deze sector die mee willen denken hoe de woning optimaal benut kan worden ter inspiratie. En wellicht hebben wij klanten die het graag eens aan den lijve willen ondervinden.


Wij doen dit door

Bouw en inrichting, Productie, Voorlichting

Op het gebied van

Duurzaamheid, Landschap platteland, Milieu, Productie en consumptie

Voor

Gezinnen, Mensen met een fysieke beperking, Volwassenen

Wij denken 300 per jaar mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Nederland
Dit is ook interessant...

Initiatief

RESCUED!

Initiatief

Precious Plastic

Initiatief

HGW Lab

Initiatief

Waste Away Game