Gentechvrije Landbouwdagen 2013

Dit is een initiatief van onbekend


Gentechvrije Landbouwdagen 2013

7 juni - 20:00u: Debat “GGO's: zijn ze noodzakelijk?”, georganiseerd door ISCGW ebn ASEED, met internationale sprekers uit de biotechindustrie, de biologische sector, grassrootsactivisme en de wetenschap.

8 juni – 12:00u – 22:00u: Gentechvrije Landbouwdag

Om te laten zien dat er groei en toekomst zit in duurzame landbouw en voedselproductie zonder genetische manipulatie vindt op zaterdag 8 juni de Gentechvrije Landbouwdag. Tijdens deze dag zijn er workshops, sprekers, informatiestands, een boeren- & zadenmarkt, discussie, kinderactiviteiten en actie.

Niet zomaar is gekozen voor Wageningen als locatie: met deze dag willen we WUR aanspreken op haar vertekende communicatie ten voordele van de industriële landbouw, op haar banden met de chemische en biotechindustrie, en specifiek op haar projecten met genetisch gemanipuleerde appelbomen en aardappels (het DuRPh-project). Op het programma staat dan ook een protestbezoek aan de proefvelden met deze gentechgewassen. Andere belangrijke thema's zijn zaden- en voedselsoevereiniteit, gentechvrije zones, agro-ecologie, de strijd tegen de introductie van GGOs in Europa.

Wij nodigen studenten, boeren, good-foodies, (hobby)tuiniers, activisten en alle andere geïnteresseerden uit deel te nemen.


Wij doen dit door

Evenement, Ontmoeting, Organisatie opbouw, Workshop

Op het gebied van

Duurzaamheid, Lokale economie, Milieu

Voor

Buurtbewoners, Jongeren, Ondernemers, Volwassenen

Wij denken 5000 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Nederland
Dit is ook interessant...

Initiatief

Mama Café Delft

Initiatief

Het Dierenorkest