Plein XL - werkervaringsplekken Den Helder

Dit is een initiatief van onbekend


Plein XL - werkervaringsplekken Den Helder

Plein XL is een burgerinitiatief: wij geloven dat als jong en oud meer betrokken worden bij elkaar, we samen veelverder komen in Den Helder.

Wij zijn jongeren van 12 tot 27 jaar en we werken in  de teams Wonen, Werken en Leren. Wij bedenken met elkaar  hoe we mensen beter aan elkaar kunnen verbinden. Elkaar op weg helpen naar werk. Wij staan voor de verandering in de stad, meer betrokkenheid bij elkaar. De teams Online en Ondersteuning helpen ons om het snel én goed te doen. Ons bestuur van de stichting Plein XL bestaat uit drie iets meer belegen vrijwilligers. In de teams werken alleen jongeren t/m 27 jaar, vooral werkzoekende afgestudeerde jongeren. Zij hebben nog geen baan en vaak ook geen werkervaring. "Ik heb tekort werkervaring voor grote banen én ben te oud voor kleine baantjes. Zodirect ben ik 30 en heb ik nog nooit een normale baan gehad", zegt L (26). Plein XL is dé organisatie die jongeren helpt om zich te ontwikkelen en werkervaring op te doen. De jongeren in het team Werken brengen werkervaringsplekken in beeld. Dit kan een plek betaald (bedrijf) of onbetaald (maatschappelijke organisatie zijn). Zij daagt jongeren zonder werk uit werkervaring op te doen binnen het vrijwilligerswerk.

 

 


Wij doen dit door

Educatie, Ontmoeting, Re-integratie, Vrijwilligersnetwerk

Op het gebied van

Arbeidsparticipatie, Lokale economie, Persoonlijke ontwikkeling, Sociale cohesie

Voor

Jongeren, Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, Ondernemers

Wij denken Wat valt onder "bereiken". We verwachten dat honderden jongeren vrijwilligerswerk gaan doen mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Den Helder
Dit is ook interessant...

Initiatief

nubewustleven

Initiatief

Delivery2care

Initiatief

Brood en Spelen