Het Groene Speelplein

Dit is een initiatief van Bastiaan Piloo


Het Groene Speelplein

De Pinksterbloem wil een plan verwezenlijken voor het transformeren van het openbare speel- en schoolplein tot een hoogwaardig, groen buurtspeelplein dat uitdagend, veilig, ‘hufterproof’ en gemakkelijk te onderhouden is. Een mooi groen schoolplein waar de buurt kan onthaasten en genieten van het groen. Een plein waar de kinderen uitdaging vinden in het klimmen in bomen en de seizoenen ervaren.

De buurt heeft geen hoogwaardige groene speelplekken. Onze kinderen vinden het plein zeer saai: er is gebrek aan fysieke uitdaging, avontuur en er wordt daarom veel en vaak gevochten en verveeld. Er is een tekort aan speeltoestellen, ravotplekken en rustige hoekjes. Het plein is hard en plat, alles is van beton en rubber, de kinderen ervaren een groot gebrek aan groen zoals beschutting van struiken, bloemen, gras en bomen rondom, de mogelijkheid om te klimmen, te klauteren, te schommelen, glijden of slingeren. De huidige indeling van het speelplein zorgt voor ‘speelwrijving’ tussen de verschillende leeftijdsgroepen.

Kortom: De kinderen moeten weer kunnen spelen. Het plein moet aantrekkelijk worden zijn voor iedereen.

Het openbare school- en speelplein bij De Pinksterbloem wordt naast onze leerlingen buiten schooltijden veel gebruikt door (de) kinderen, jongeren, buurtbewoners en -ouders met peuters & kleuters (met name de zandbak). 400 leerlingen van de school, naar schatting 800 ouders met kinderen en circa 500 buurtbewoners die het plein bezoeken.


Wij doen dit door

Educatie, Ontmoeting, Vrijwilligersnetwerk, Workshop

Op het gebied van

Leefbaarheid, Milieu, Natuur, Sport

Voor

Buurtbewoners, Kinderen, Ouders, Vrijwilligers

Wij denken 5.000 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Amsterdam
Dit is ook interessant...

Initiatief

Delivery2care

Initiatief

New world society

Initiatief

Morslint