De voorbereidingsfase voor de korte lontjes Revue

Dit is een initiatief van onbekend


De voorbereidingsfase voor de korte lontjes Revue

Stut Theater is een bijzonder theatergezelschap uit Utrecht. Stut maakt theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de verhalen en ervaringen van de spelers. Stut maakt haar voorstellingen om actuele thema’s aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken en haar spelers in hun kracht te zetten. De wortels van Stut zitten diep verankerd in de samenleving en Stut voedt zich met de verhalen en thema’s die daar leven. Stut is opgericht in 1977 en heeft inmiddels meer dan 90 producties gemaakt.

Wat Stut Theater uniek maakt is dat de voorstellingen altijd gebaseerd zijn op echte gebeurtenissen en levensverhalen. De spelers zijn geen professionele acteurs, maar mensen die niet of nauwelijks met theater te maken hebben gehad en die hun eigen verhaal willen delen. En dit is niet altijd gemakkelijk. Er is veel lef voor nodig om op een podium je persoonlijke verhaal met wildvreemden te delen. Stut is expert in het uitdagen, ondersteunen en begeleiden van deze mensen. Stut omarmt ze en zet ze in hun kracht. Zo betrekt Stut mensen als spelers voor langere tijd bij haar voorstellingen en activiteiten, en draagt bovendien bij aan het welzijn van de spelers en de omgeving waarin zij leven.

Stut Theater heeft nu 4 jaar geleden een Theaterkoor opgericht.  Op deze manier gaan we duurzame verbindingen met wijkbewoners aan. Met dit koor hebben we inmiddels 2 voorstellingen gemaakt en willen we op basis van actualiteiten die we binnen en buiten het koor tegenkomen een revue gaan maken. In de korte lontjesshow gaan we op zoek naar de korte lontjes die in ieder mens zitten. Tegenstellingen tussen bijvoorbeeld jong en oud, arm en rijk, verschillende etnische groepen, werkenden en niet-werkenden zijn vaak de oorzaak van problemen en misverstanden. Ook zoeken we in deze show naar waar dit gedrag vandaan komt. Een revue is, door het luchtige karakter met liedjes en sketches, een uitstekende vorm om de absurde, komische en tragische kanten van die tegenstellingen te laten zien. Ieders leven heeft pijnlijke en moeilijke kanten. Het omzetten hiervan naar zang en spel, om ze zo te kunnen delen, is altijd een bron van troost, plezier en verzoening geweest, misschien al wel langer dan de geschreven geschiedenis teruggaat.

 


Wij doen dit door

Ontmoeting, Voorstelling

Op het gebied van

Cultuur, Leefbaarheid, Sociale cohesie

Voor

Buurtbewoners, Minderheden

Wij denken 1500 mensen met ons initiatief te bereiken.

In

Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht
Dit is ook interessant...

Initiatief

Delivery2care

Initiatief

Steungezin.nl

Initiatief

Mama Café Delft